Brede Buurt School

De Brede Buurt School

De Petrus Dondersschool, de Erasmusschool, de voorscholen, kinderopvang, de bibliotheek en welzijnsvoorzieningen zijn gaan samenwerken in de BBS+. Tussen de bestaande scholen is een nieuw gebouw, die beide scholen met elkaar verbindt. Het gedeelte wat nieuw gebouwd is, is niet alleen door de beide scholen in gebruik genomen, maar ook de voorscholen, kinderopvang, bibliotheek en stichting MOOI  hebben er een plek gevonden.

Na diverse bijeenkomsten met alle partijen zijn we tot een ontwerp gekomen in samenwerking met de architect en projectmanager. Er is heel goed nagedacht wat de wensen van de scholen zijn en hoe we het gebouw multifunctioneel kunnen inzetten. Er is een grote aula, die door middel van verplaatsbare wanden, omgetoverd kan worden in twee kleinere ruimtes. Op de beneden verdieping zijn ook de voorscholen, een ouderkamer en de bibliotheek. Een must voor de school en de wijk die er goed gebruik van maken. Verder is er een kooklokaal, waar de kinderen leren koken! Iets wat de kinderen vast heel leuk vinden.
Op de bovenverdieping zijn er ook diverse lokalen, een handvaardigheidslokaal, technieklokaal, computerlokaal, een vergaderruimte en een werkplek voor stichting MOOI.
Kortom een multifunctioneel gebouw voor de scholen en de wijk!