Het LeerKansenProfiel

Het Leer Kansen Profiel
De Petrus Dondersschool is met ingang van het schooljaar 2012-2013 gestart met het Leer Kansen Profiel (LKP). Met de LKP-lessen bieden wij alle leerlingen 6 uur extra onderwijs per week aan. Het doel van het LKP is om de kinderen extra ontwikkelingskansen te geven. Ontwikkelingskansen die zij anders buiten de school zelf moeten opdoen.

Wat is de inhoud van het LKP?
De kinderen van groep 1-8 krijgen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag anderhalf uur LKP-activiteiten aangeboden. De extra activiteiten bestaan uit:
•    Creatief
•    Wetenschap & Techniek
•    Koken
•    Dans
•    Drama/ muziek
•    Begeleid buiten spelen

De lessen worden aangeboden door vakdocenten binnen de school. Zij geven de kinderen diepgaande kennis en vaardigheden in hun vak. De kinderen krijgen deze lessen in een speciaal leslokaal. Voor de LKP-lessen is extra lesmateriaal aangeschaft zodat de leerlingen na acht jaar de school met kennis van deze lessen de school verlaten.

Door de lessen van het LKP gaan de kinderen komend schooljaar vier dagen tot 15.30 uur naar school en blijven zij gratis over. Op de website van de school zullen onze vakdocenten zich voorstellen en u op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen het LKP. Ook binnen de school zijn geregeld resultaten van de lessen te zien. De resultaten van de kinderen zijn zichtbaar gemaakt in het rapport middels een indrukcijfer.

Wilt u meer weten of heeft u vragen over het Leer Kansen Profiel bij ons op school, dan kunt u altijd contact opnemen met de LKP-coördinator Natasja van Leeuwen; nleeuwen@petrusdondersschool.nl .