"Op de PD mag je zijn wie je bent om te groeien in je talent!"

De school

 

Welkom op de website van de Petrus Dondersschool!
Op deze site kunt u informatie vinden over onze school. De website is voor iedereen die geïnteresseerd is in de school. Dus zowel voor ouders die overwegen hun kind bij ons in te schrijven, maar ook voor de kinderen en hun ouders die al bij ons op school zitten. Veel plezier bij het bekijken van onze website en vergeet niet onderstaande promofilm te bekijken om een goed beeld te krijgen van de leukste school van Den Haag! Volgt u ons ook al via Instagram? https://www.instagram.com/petrus_dondersschool/

 

 

De Petrus Dondersschool is een school met ongeveer 250 leerlingen verdeeld over 12 groepen en vormt samen met de peuterspeelzaal “De Peutergaarde” een voor- en vroegschool. Op school werken 25 collega’s die met elkaar een enthousiast en gedreven team vormen. 

De school hecht veel waarde aan een veilig schoolklimaat. Er wordt gebruik gemaakt van de sociaal- emotionele methode “De Vreedzame School”. De Petrus Donders neemt deel aan verbeteringstrajcten (VVE en LKP) vanuit de gemeente Den Haag.

Daarnaast vormt de Petrus Dondersschool samen met de Erasmusschool een koppel als Brede Buurtschool. Wij werken op school met het LeerKansenProfiel waarin leerlingen zes uur per week extra een divers aanbod aan vaardigheden krijgt voorgeschoteld door vakleerkrachten. Deze vakken bestaan uit muziek, dans, drama, koken, creatief en wetenschap & techniek. 

Op de Petrus Dondersschool gaan de leerlingen naar school van 08:30 tot 15:30 op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op de woensdag is de school geopend van 08:30 tot 12:00. We hanteren een continurooster.

Team Petrus Donders